Case: Nycomed Roskilde - Tillid

TEAM UP MED ÅBENHED, TRYGHED OG INDDRAGELSE SOM NØGLEORD

I produktionsafsnittet hos Nycomed i Roskilde var der blandt andet kommet en del nye medarbejdere, og derfor så virksomheden en vigtig opgave i at styrke sammenholdet og de sociale relationer medarbejderne i mellem. Det handlede desuden også om at styrke og udvikle samarbejdet og den gode kommunikation. Åbenhed, tryghed og inddragelse var væsentlige nøgleord, da Nycomed valgte Mak&Par som samarbejdspartner.

Tvivlerne blev positivt overraskede

David Ndaba Juul fortæller: ”Mak&Par havde sammensat et Team Up kursus for os og det fungerede perfekt. Kurset passede godt til medarbejdergruppen og de, der var tvivlende overfor teambuilding, blev positivt overraskede. I dag er det en aktivitet, der stadig tales om medarbejderne i mellem. Instruktørerne var gode til at læse gruppens behov og ønsker og få tingene til at spille sammen. Efterfølgende har jeg anbefalet Mak&Par til Nycomeds andre afdelinger.”

Aktiv proces hvor alle kan være med

For Mak&Par har det stor betydning, at alle kan være med i hele forløbet. Lige fra instruktion over opgaveløsningen til refleksion og proces er det vigtigt, at hele gruppen eller teamet involveres og føler ejerskab - så resultaterne forankres bredt.

I Mak&Par er valget af opgaver og aktiviteter styret af, hvilken gruppe og hvilke målsætninger det er vi arbejder med. Jimmy Schiøth understreger, at nogle kollegers lyst til de meget atletiske udfoldelser, kan lægge en væsentlig dæmper på andre kolleger eller måske ligefrem holde nogen væk. 
"Vi skal bestemt være aktive og have det sjovt, når vi skaber læring, ryster sammen eller udvikler, men det er ikke "polterabend for firmaet" vi laver for vores kunder." pointerer Jimmy Schiøth. 

 Læs også om Teamudvikling fra Mak&Par