HØSTFEST PÅ DET GAMLE GODS

Langt langt ude på landet ligger der en hyggelig lille krog af Danmark. Her har tiden  stået stille de sidste 50 - 60 år, og den lokale befolkning lever stadig i en verden, der er som opfundet af den folkekære Morten Korch. Pigernes kinder er altid røde, karlenes smil er kækt, godsforvalteren er streng med retfærdig og høsten når altid at komme i hus til tiden. Sådan er det også på Godset denne sensommer.

Da Godsejeren er begejstret for den gode høst, har han sædvanen tro indbudt alle bøndergårdene til et stort gilde og måske en gårddyst.

Stort gilde i laden...

Til glade toner fra den ”danske sangskat” er der gilde i laden. Den er dekoreret med halmballer, dannebrogsflag og flagermuslygter. Der dækkes op ved plankeborde med rød og hvidternede duge, og buffetten byder selvfølgelig på god gammeldags og nærende mad fra Godsets køkken.

Godsejeren har bedt forvalteren om at slå tappen af nogle af de gode tønder øl fra kælderen, så der er god mulighed for at få læsket ganen til den gode buffet.

En vaskeægte gårddyst...

På det gamle Gods holder man aldrig et gilde uden at alle ved hvilken gård der har de flittigste møer og de friskeste karle. På den måde bliver det aldrig afgjort under gildet, når der måske for meget godt bryggerøl i maven.

De traditionelle konkurrencer på Godset er blandt andet Halmballe stabling, kast med hestesko, kløvekastning og tovtrækning - en ægte Gårddyst.

Et smil og en sund latter...

På det gamle Gods har man altid talt om, at der er ikke noget der ikke kan klares med et smil og en sund latter. Der går allerede et rygte om, at godsejeren har sørget for underholdning der kan sprede latter og morskab.

Hen på aftenen, når karlene har fået stillet den værste sult, byder traditionen at godsforvalteren afslører hvilket gårdhold, der har vundet dagens dyst. Her kåres dagens gårdhold, den kækkeste karl, den frejdigste pige og andre sjove og individuelle titler.

Kunder der holder høstfest spørger også til:

Læs mere om Firma fest, Firma udflugt og Team dag.

Knæk koder og løs gåden med » DaVinciKoden

Den store gårddyst

En team event der oser af Morten Korch stemning.
» Læs om Gårddysten

Motivation og events

Læs mere om hvordan motivation og events hænger sammen her.